Aşılı Asma Fidanı Üretiminde 10. Yıl Faaliyetlerimiz Başladı

•  17 Mart 2020 Salı

Ziraat Fakültemizde 2020 dönemi aşılı asma fidanı üretimi faaliyetleri başladı.  Üniversitemiz ve Tokat Valiliği Tarımsal ARGE İşbirliği Projeleri kapsamında 10 yıldan beri asma fidanı üretilmektedir. Aşılama işlemleri 16 Mart Pazartesi günü Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim üyeleri  Dr Öğr Üye. Neval TOPÇU ALTINCI; Dr Öğr Üye.  Seda SUCU öncülüğünde başladı. Aşılama faaliyetleri Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi işçileri,  Araş. Gör. Osman ÖCALAN ve lisansüstü öğrenciler ile birlikte gerçekleştirilmektedir.  Ziraat Fakültesi Asma fidanı üretim ünitesinde 2020 yılı için 15 000 adet Narince ve 8 farklı sofralık üzüm çeşidinden 6000 adet aşılı çelik elde edilecektir. Tüplü asma fidanları Haziran ortalarında bölge üreticileri ile buluşacaktır.