TEMİZ KAMPÜS İÇİN EL ELE ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

•  7 Haziran 2022 Salı

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, Ziraat Fakültesi , Çevre Düzenleme Müdürlüğü ve Sağlık ve Spor Daire Başkanlığı tarafından “Temiz Kampüs İçin El Ele” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Süha PARLAKTAŞ, Ziraat Fak. Dekanı Prof. Dr. Rüstem CANGİ, Doç. Dr. Yasin Bedrettin KARAN, çok sayıda öğretim üyesi, 10 adet öğrenci kulübüne üye öğrenciler ve çevre birimi katıldı. Etkinlik koordinatörü Prof. Dr. Dürdane YANAR organizasyon hakkında bilgi verirken, Prof. Dr. Bekir Süha PARLAKTAŞ 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Kampüsümüzün temiz tutulmasının öneminden bahsetti. Doç. Dr. Esen ORUÇ, günün önemini içeren etkinlik bildirgesinde ”Dünya çevre gününün 50 yıldır kutlandığını, bugünkü etkinlikle yaşadığımız çevrenin değeri konusunda farkındalık oluşturmak amaçlanmıştır. Farkında olmak çözüme varmanın ilk ve en önemli aşamasıdır. Bugün kampüsümüzü daha temiz bir hale getirmek için, on üç farklı güzergâhtan ilerleyerek, uygun olmayan yerlere bırakılmış atıkları, atık toplama noktalarına taşıyacağız. Hepimiz tertemiz bir kampüste ve tertemiz bir çevrede olmayı hakkediyoruz ve bunu istiyoruz. Konfor dediğimiz şey, aslında önce temizliktir. Biz bugün bu çabaya girerken umuyoruz ki; “Kirletmediğimizi de temizleyerek ortak kullandığımız alanlar evimiz kadar önemlidir” mesajını, atıklarıyla doğanın güzelliğine kıyabilenlere de verebilelim” dedi. Etkinlik konusunda Prof. Dr. Aysun ÇELİK ÇANGA  ve grafik tasarımcı Doç. Dr. Adem YÜCEL tarafından tasarlanan dövizlerle toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Daha sonra, Çevre Düzenleme Birimi müdürü Öğr. Gör. Alper MUTLU, Genç Tema- TOGÜ Genç Yeşilay- Bitki Koruma- Tarım ve Mühendislik-Havacılık- Coğrafya- Çocuk Gelişimi- Sosyal Bilgiler- Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık-Lösev Fayda-Sıfır Atık ve Çevre kulüp üyesi öğrencilerini kampüsteki temizlik etkinlik güzergahlarına göre yönlendirdi. Kampüste yapılan çevre temizliği sonrasında toplanan çöplerle toplu fotoğraf çekimi sonrasında, katılımcılara Araş. Gör. Kağan KAPLAN eşliğinde müzik dinletisi  ve sandviç ikramı yapıldı. Etkinlikte emeği geçen personelimize, öğrencilerimize, katkı sağlayan Sağlık Kültür Daire Başkanlığına,  Çevre düzenleme birimine, Tokat Belediyesi ve Tokat Belediyesi park Bahçeler Müdürlüğüne, Öğrenci kulüplerimize, Tema Vakfına, Dimes, Fatih Ekmek firmasına teşekkür ederiz.