Özbek Öğretim Üyesinden Konferans

Özbek Öğretim Üyesinden Konferans

•  27 Haziran 2024 Perşembe

Fakültemiz Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü tarafından organize edilen, Özbekistan Semerkant Üniversitesi Toprak Bilimi ve Tarım Teknolojileri Bölümü öğretim üyesi öğretim üyesi Prof. Dr.Shodi KHOLİKULOV’un konuşmacı olarak katıldığı " Main Problems and Innovative Solutions of Irrigated Soils” konulu konferans düzenlendi. Ziraat Fakültesi Şehit Ferhat KOÇ Konferans salonunda gerçekleşen konferansa Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüstem CANGİ, akademik personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Konferansta, Prof. Dr.Shodi Kholikulov tarım alanlarında yaşanan erozyon ve hatalı sulamanın neden olduğu tuzlanma konusunda bilgi verdi. Konferans sonunda Dekanımız Prof. Dr. Rüstem CANGİ tarafından Prof. Dr.Shodi Kholikulov’a teşekkür belgesi, Toprak ve Bitki Besleme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İrfan OĞUZ ise hediye takdim etti. Özbekistan Semerkant Üniversitesine giderek iki fakülte arasında işbirliği konusunda katkı sağlayan Doç. Dr. Halil ERDEM’e, gezi ve konferanstaki sunumu sürecinde, Rusça’dan spontan tercüme yapan MTAL’de öğretmen Gökhan GÜLMEZ ve Kazakistanlı öğrencimiz Dilnaz RAKHMETZHANOVA’ya teşekkür ederiz.