Nesilden Nesile Engelsiz Gönül Bağı

Haberler

Nesilden Nesile Engelsiz Gönül Bağı

  •  28 Haziran 2024 Cuma
  •  125 Görüntüleme
  •  Yazdır

Üniversitemiz Sosyal Sorumluluk, Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü ve Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından “Nesilden Nesile Engelsiz Gönül Bağı” programı düzenlendi. Ziraat Fakültesinde düzenlenen programa Dekanımız Prof. Dr. Rüstem CANGİ, Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Yusuf TEMÜR, Koordinatör Doç. Tuba KARABEY, koordinatörlük personeli, Beyaz Ay Derneği ve Down Sendromlular Derneğinden gelen özel gereksinimli bireyler ve aileleri katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Rüstem CANGİ etkinlik hakkında bilgiler aktardı. Ziraat Fakültesi hakkında da bilgiler aktaran CANGİ, katılımlarından dolayı ailelere teşekkürlerini iletti.

Sosyal Sorumluluk, Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Doç. Tuba KARABEY yaptığı konuşmada koordinatörlük hakkında bilgiler aktardı. Koordinatörlüğün, insana daha çok nasıl fayda sağlanacağı düşüncesiyle kurulduğunu ifade eden KARABEY, koordinatörlüğün iyi bir ekibe sahip olduğunu ifade etti. Özel gereksinimli bireylere ve ailelerine katıldıkları için teşekkür etti.

Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Yusuf TEMÜR yapmış olduğu konuşmada, özel gereksinimli bireyler, çocuklar ve aileleri için çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiğini belirtti. Etkinliklerin artarak devam edeceğini ifade eden TEMÜR, davete icabet edenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların akabinde Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgut ATAY “Böcekler” hakkında sunum yaptı. Sonrasında ise Ziraat Fakültesinde bulunan “Böcek Müzesi” gezildi. Aileleri ile birlikte gelen özel gereksinimli katılımcılar mikroskopta kelebek ve diğer böcekleri incelediler.

Öğrenci ve aileleri pastel ve boya kalemleri ile kelebek çizim atölye çalışması yaptı. Fakültdeki program sonunda , Tabiat ve Böcek dünyası eğitimine katılan öğrencilere Başarı Belgesi takdim edildi ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Etkinliğin ikinci aşaması Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde gerçekleştirildi. Etkinlik, “Nesilden Nesile Engelsiz Gönül Bağı” programı katılımcı öğrenci ve ailelere GUTAM alanındaki kamelyada pasta ve meyve ikramı ile son buldu.





Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı 60240 Taşlıçiftlik Yerleşkesi – Tokat/Türkiye Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.