İlimizde Fındık Rekolte Tahmin Çalışmasına Fakültemizden Katılım

•  12 Temmuz 2024 Cuma

11 temmuz perşembe günü İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce düzenlenen 2024 yılı 'Fındık Rekolte Tahmin Çalışması'na Fakültemiz Bahçe Bitkileri Bölümü'nden Arş. Gör. Osman Nuri ÖCALAN görevli olarak katılım sağlamıştır. Çalışma, Tokat'ın Erbaa ilçesinin Gökal beldesinde düzenlenmiştir. 29000 dekar alanda Fındık Yetiştiriciliği yapılan bölgede, dekara ortalama verim  119,22 kg olarak tahmin edilmiştir. Ayrıca, Gökal beldesinde, son yıllarda Karadeniz bölgesinde Fındık ağaçlarına büyük hasara yol açan Kahverengi Kokarca hakkında gözlemler yapılmış olup, Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün bölgeye astığı tuzaklarda Kahverengi Kokarca tespit edilmiştir.