Fakültemizden Niksar Çamiçi Yaylasındaki Domates Üreticileri İle Buluşma

•  27 Eylül 2024 Cuma

Fakültemiz öğretim üyeleri Niksar ilçesi Çamiçi Yaylası’nda yerel genotiplerle domates yetiştiren üreticilerle 26 Eylül Perşembe günü buluştu. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Rüstem Cangi, Prof. Dr. Necdettin Sağlam, Prof. Dr. Kadri Yürekli ve Çamiçi Cebeli Kümesi bölgesinde hobi amaçlı seralarda domates üretimi yapan Zekeriya Baş, Şerafettin Hızarcı, Sulhi Uyanık, Ömer Ünlü, İbrahim Özdal, Oral Dabakoğlu, Yüksel Genç, Ahmet Gür, Nevzat Balıbey, Adil Leblebicioğlu ve Hayati Er ile incelemelerde bulundular. Prof. Dr Necdettin Sağlam Tokat’ta yetiştirdiği farklı domates çeşitlere ait meyve örneklerini üreticilere tanıttı. Prof. Dr. Necdettin Sağlam 80 farklı domates genotipinin yetiştirildiği bölgede üreticilerle seraları gezerek deneyimlerini karşılıklı paylaştılar. Çamiçinde yetiştirilen domates çeşitlerinden alınacak tohumlarla Ziraat Fakültesi uzmanları tarafından fidelerin yetiştirilmesi ve Tokat bölgesinde yaygınlaştırılması kararlaştırıldı. Akademisyen üretici buluşmasına vesile olan Yeşil Niksar gazetesi sahibi Cemalettin Bilgin’e teşekkür ederiz.