Meslek Lisesinde Toprak Analizi Konusunda Bilgilendirme

•  4 Ekim 2024 Cuma

Dekanımız Prof. Dr. Rüstem CANGİ ile Toprak ve Bitki Besleme Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Halil ERDEM, Turhal İlçemizde yer alan Şehit Ahmet Atilla Güneş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde toprak analiz cihazı konusunda görüşmelerde bulundu. Meslek Lisesi Müdürü Yasin SAVAŞ ve Kimya öğretmeni Fatih EROL, DOKAP destekili bir proje kapsamında okullarına kazandırdıkları dijital toprak analiz cihazı konusunda fakültemizden teknik destek taleplerini iletti. Doç. Dr. Halil ERDEM, dijital cihaz ile yapılan analiz sonuçlarının standart analiz verileri ile test edildikten sonra, dijital cihazdan elde dilecek veriler ile uygun gübreleme programı hazırlanması konusunda teknik destek verebileceğimizi iletti.