Çocuklar TOGÜ Ziraat Fakültesinde Böcek Dünyasını İnceledi

•  13 Haziran 2024 Perşembe

Tokat Merkez Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencileri 12.Haziran 2024 tarihinde fakültemizi ziyaret etti. Sınıf öğretmeni Filiz CANBAY KONUK eşliğinde gerçekleşen ziyaretin ilk aşamasında Şehit Ferhat Koç konferans salonunda Dekanımız Prof.Dr. Rüstem CANGİ tarafından gerçekleştirilen açılış ve hoş geldin konuşmasının ardından, öğrencilere öncelikle olarak hayvanlar alemi, hayvanlar aleminde böceklerin yeri ve böceklerin genel tanımları konusunda Doç.Dr. Turgut ATAY tarafından sunum gerçekleştirildi. Daha sonra Böcek Müzesinde bulunan farklı böcekleri inceleyerek böcekler hakkında bilgiler alan öğrenciler Bitki Koruma Bölümü Entomoloji laboratuvarını da ziyaret ederek böcekleri mikroskop altında yakından görme fırsatı buldular. Son olarak da öğrencilere Doç.Dr. Yasin Bedrettin KARAN tarafından Tarla Bitkileri Bölümüne ait doku kültürü laboratuvarı gezdirildi.